Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Για λογοκλοπή κατηγορείται η Υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, Annette Schavan.

Συγκεκριμένα, η κα Schavan, στενή συνεργάτης της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, κατηγορείται ότι η διδακτορική της διατριβή είναι προϊόν λογοκλοπής, καθώς τμήματα αυτής φαίνεται να περιέχουν υλικό ξένης πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το πανεπιστήμιο Heinrich Heine University του Düsseldorf, όπου η Υπουργός εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή, ερευνά το θέμα, καθώς σε αυτήν βρέθηκαν δείγματα οικειοποίησης ξένων έργων. Η 57χρονη Υπουργός Παιδείας ισχυρίζεται ότι δεν είναι σε θέση να ανακαλέσει όλες τις λεπτομέρειες της διατριβής της, αλλά ότι, σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε εσφαλμένη παράθεση ή μη πηγών δεν έγινε με πρόθεση.

Αν οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν, η κα Schavan κινδυνεύει με αφαίρεση του διδακτορικού της τίτλου, ενώ και η πολιτική της καριέρα θα δεχθεί πλήγμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που Υπουργός της Κυβέρνησης Μέρκελ κατηγορείται για λογοκλοπή. Τον προηγούμενο χρόνο ο Υποργός Αμυνας, Karl-Theodor zu Guttenberg, κατηγορήθηκε επίσης για παράνομη ιδιοποίηση ξένων έργων στην διδακτορική του διατριβή, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του.

lawnet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια