Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Ενα βήμα πιο κοντά στην εναρμόνιση των εθνικών νομοθεσιών για τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο με τις ευρωπαϊκές αρχές της Συνθήκης αποτελεί η επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σχετικά με τη λειτουργία και την ανάπτυξη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο.

Η συμμόρφωση των εθνικών νομοθεσιών με τον ευρωπαϊκό νόμο, η ενίσχυση της συνεργασίας σε διοικητικό επίπεδο, η προστασία των καταναλωτών και των πολιτών, αλλά και των ευαίσθητων ομάδων, η προστασία από την εγκληματικότητα και το «ξέπλυμα» χρήματος και η εξασφάλιση της αξιοπιστίας των αθλημάτων, αποτελούν τις βασικές αρχές που θα διέπουν το νέο πλαίσιο λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Για την εφαρμογή της στρατηγικής αυτής θα συνεργαστεί η Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κράτη-μέλη και τους ιδιοκτήτες των εταιρειών, και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται διάσκεψη όλων των φορέων το 2013, ενώ μέσα στο 2012 θα διαμορφωθεί μία Επιτροπή Ειδικών με εκπροσώπους από όλα τα κράτη-μέλη.

1. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουν τα κράτη-μέλη ώστε η νομοθεσία τους να σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς η παροχή υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη εμπίπτει στις βασικές ελευθερίες της Συνθήκης. Οταν η εθνική νομοθεσία απαγορεύει τη δραστηριότητα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, περιορίζει τόσο την ελευθερία των εταιρειών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όσο και την ελευθερία των κατοίκων να λάβουν υπηρεσίες από άλλη χώρα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια