Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ;


Την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των δικαστικών εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, «για να μην προχωρήσει αυτή η απαίτηση της τρόικας και η υποχώρηση της κυβέρνησης».

Στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ως «συνταγματική εκτροπή την οποία επιβάλλει η Τρόικα και εκτελεί η κυβέρνηση» τις μειώσεις στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, ενώ κάλεσε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε, επίσης, ότι η περικοπή των μισθών των δικαστών, πέραν του 38% που έχει ήδη επέλθει, έρχεται να επεκταθεί επιπλέον κατά 25,5%. «Θεωρούμε ότι πλέον σε αυτή την κατάσταση της συνταγματικής εκτροπής και της προσπάθειας αλώσεως της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να πάρει το λόγο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, «εδώ έχουμε την προσπάθεια της τρόικας και την υποχώρηση της κυβέρνησης, για καταπάτηση διατάξεων του Συντάγματος. Έχουμε μια συνταγματική εκτροπή την οποία επιβάλλει η τρόικα και εκτελεί η κυβέρνηση. Διαπιστώσαμε για ακόμη μια αφορά ότι ο θεσμός της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ο οποίος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος δέχεται μια επίθεση».

Στη συνάντηση παραδόθηκε στον κ. Καμμένο, υπόμνημα στο οποίο επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικαστικός κλάδος, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο ελληνικός λαός προσβλέπει στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, είπε ότι ξεκινά μια νέα σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να συζητηθούν τα προβλήματα των δικαστικών και χαρακτήρισε τα ποσοστά μειώσεων των μισθών στον κλάδο «παράλογα υψηλά».

TROKTIKO

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια