Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ(;)


Του Παναγιώτη Στάθη

Νέο μισθολόγιο αποκλειστικά για τους δικαστές οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα απεγκλωβιστούν (ή δεν θα ενταχθούν) στο ενιαίο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα μελετά η κυβέρνηση, μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται από τις έντονες αντιδράσεις για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές στις αποδοχές τους.

Το νέο μισθολόγιο που ενδέχεται να αρχίσει να εφαρμόζεται θα αφορά αποκλειστικά και μόνο δικαστές και εισαγγελείς και θα περιλαμβάνει αποδοχές σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει για τις αντιδράσεις των δικαστών, αφού θα απεγκλωβιστούν από το ενιαίο μισθολόγιο.

Τέτοια αίσθηση αποκόμισαν οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων που ολοκλήρωσαν σήμερα τον κύκλο επαφών τους με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Στις επαφές αυτές, διαπιστώθηκε πως είναι πιθανό οι περικοπές αυτές να συνοδευτούν από παράλληλη εφαρμογή νέου μισθολογίου μόνο για τους δικαστές, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση στο δικαστικό σώμα. Αύριο πάντως οι πρόεδροι όλων των δικαστικών ενώσεων, σε συνέντευξη Τύπου, αναμένεται να δώσουν το στίγμα των επόμενων κινήσεων τους.

http://www.capital.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια