Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ Η ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΔΕΚΟ


Στουρνάρας: Περιλαμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσεις
προηγούμενο1 από 1επόμενο

Με τη διαδικασία του επείγοντος και μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα κυρωθεί από τη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του δημοσίου σε σειρά ΔΕΚΟ, προκαλώντας τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τίτλο «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α΄6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» και όπως δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση αιτείται να ακολουθηθεί στη συζήτηση η διαδικασίας του επείγοντος γιατί περιλαμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσεις.

Κατά της συρρίκνωσης, όπως είπε, της διαδικασίας, τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΠαναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί « να συρρικνωθούν οι διαδικασίες μέχρις εξαφανίσεως. Εχετε συρρικνώσει τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές λειτουργίες μέχρις καταργήσεως. Έχετε κάνει κανόνα τις κατεπείγουσες διαδικασίες. Δεν δεχόμαστε είναι απαράδεκτο» είπε και πρόσθεσε ότι επί της ουσίας η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης αφορά στη «μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με όρους ξεπουλήματος».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Κώστας Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «να τα περάσει όλα μέσα από χαραμάδες» και σημείωσε ότι ο τρόπος με τν οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση «δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση με δική της ευθύνη και δική της αδυναμία».

Ουσιαστική συζήτηση, ζήτησε να γίνει η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ χωρίς να εστιάσει ιδιαίτερα στη διαδικασία του επείγοντος σημειώνοντας ότι «η συζήτηση πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι βιαστκή, και να ακούσουμε και τους φορείς».

Τη διαφωνία του με τη διαδικασία του επείγοντος, δήλωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι η σύντμηση του χρόνου δεν δικαιολογείται και είτε η κυβέρνηση επείγεται για κάποια τροπολογία που περιλαμβάνεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου προτίθεται να φέρει νέες τροπολογίες που έχουν να κάνουν με τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

skai.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια