Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ... Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με σχετική ανακοίνωσή της απαντά στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν σχετικά με τη συνεδρίαση και το ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 20ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, μέσα στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης, είναι επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία ενός κοινού μετώπου δράσης όλων των δικαστικών και δεν υπάρχουν περιθώρια συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων. Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η ελληνική δικαιοσύνη, θα πρέπει να υπάρχει ένα κλίμα σύμπνοιας και ένα πνεύμα ενότητας μεταξύ των μελών της Ένωσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση [link], «είναι ανεπίτρεπτη η προσπάθεια ελαχίστων εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, να “χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται” την ιδιαίτερη κρισιμότητα της κατάστασης, για να κάνουν άγονη και στείρα αντιπολίτευση, εναντίον όλων των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., παρουσιάζοντας με ανακριβή τρόπο τα γεγονότα και προσπαθώντας να πείσουν έτσι τους συναδέλφους ότι μόνοι αυτοί ενδιαφέρονται για το καλό του Δικαστικού Σώματος».

Χαρακτηρίζονται μάλιστα ως ανακριβή όσα λέγονται σχετικά με τη «δήθεν» παραποίηση του ψηφίσματος της Έκτακτης Γ.Σ. της 20ης Οκτωβρίου, το οποίο συντάχθηκε κατ’ απόλυτη αντιγραφή των πρακτικών χωρίς καμία τροποποίηση.

Τέλος, καλούνται οι δικαστικοί λειτουργοί να μην επηρεάζονται από την κακόπιστη παραπληροφόρηση και να παραμένουν ενωμένοι διατηρώντας το κύρος και το επίπεδο του δικαστικού κλάδου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια