Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΩΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΓΙΑΤΡΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ


Μετά τη δίωρη σύσκεψη των συνδικαλιστικών εκπροσώπων γιατρών, φαρμακοποιών και δικηγόρων με το Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Οικονομικών εκδήλωσε την πρόθεση του να φέρει διάταξη σε προσεχές φορολογικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει τον συμψηφισμό μέρους των χρεών του δημοσίου, οφειλές που έχουν στην εφορία γιατροί και φαρμακοποιοί.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των φορέων που μετείχαν στη σύσκεψη, ο Γ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών, οι οποίοι πληρώνονται από τους ασθενείς στο τέλος, μετά από πολλές επισκέψεις και όχι σε κάθε επίσκεψη (πχ. όπως οι οδοντίατροι).

Οι εκπρόσωποι των ελευθέρων επαγγελματιών θα μεταφέρουν στα μέρη των συλλόγων τα αποτελέσματα της σύσκεψης που είχαν με το Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να αποφασίσουν, αν θα προχωρήσουν ή όχι σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων,

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δικηγόρων δήλωσαν ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στα σχέδια της κυβερνήσεως, για πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια