Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ FACEBOOK ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ


Ένας νεαρός φοιτητής Νομικής από την Αυστρία κήρυξε διαδικτυακό πόλεμο εναντίον του Facebook...

Συγκεκριμένα, από τότε που ο 20χρονος Μαξ Σρεμς ανακάλυψε, ότι τοFacebook συλλέγει υπερβολικά πολλές πληροφορίες για τους χρήστες του, από φανατικός χρήστης της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός της.

«Τέτοιους φακέλους έχει μόνο το FBI», είπε χαρακτηριστικά ο Σρεμς, ο οποίος, μετά από επίμονη προσπάθεια και 22 emails στους χειριστές του Facebook, κατάφερε, τελικά, να πάρει πίσω τις 1.222 σελίδες (!) με τα καθαρά προσωπικά του δεδομένα (φωτογραφίες, συζητήσεις κλπ).

Δεδομένου ότι για να μπορέσει να κινηθεί νομικά, χρειάζεται τουλάχιστον 200.000 ευρώ, ο 20χρονος ξεκίνησε έναν διαδικτυακό έρανο μέσω της σελίδας «Europe vs Facebook», προκειμένου να καταφέρει να μαζέψει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς ο Σρεμς δεν έχει το δικαίωμα να μηνύσει απευθείας το Facebook, αλλά πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον της Αρχής Προστασίας της Ιδιωτικής Ζωής στηνΙρλανδία, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Μάλιστα, το θέμα δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο Λουξεμβούργο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια