Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ Vs MHXANIKOI


Nέες διαστάσεις προσλαμβάνει η διένεξη των μηχανικών με το υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, βάζοντας στο φόντο τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι πλήττονται από την στάση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η κόντρα οξύνεται από τις καταγγελίες του ΤΕΕ ότι πίσω από την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ με την οποία θα παρακάμπτεται το ηλεκτρονικό σύστημα της έκδοσης βεβαιώσεων των μηχανικών και θα εκδίδονται ιδιόχειρες βεβαιώσεις, κρύβονται οι πιέσεις που ασκούν οι συμβολαιογράφοι.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ΤΕΕ κ. Χρίστος Σπίρζτης προς τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρο της Ένωσης Συμβολαιογράφων κ. Κώστα Βλαχάκη, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς, επικρίνει τους συμβολαιογράφους ότι επιχειρούν να σπάσουν το κοινό μέτωπο των επιστημόνων απέναντι σε μία οδυνηρή κυβερνητική πολιτική.

«Τις δύσκολες εποχές που ζούμε, θα ήταν έγκλημα η διάσπαση της κοινής στάσης των επιστημόνων και η προσπάθεια αντιπαροχής με κάποια ανταλλάγματα που θα ακύρωναν τους αγώνες όχι κάθε κλάδου, αλλά του ελληνικού λαού που η κυβερνητική πολιτική και οι συνοδοιπόροι της δεν λαμβάνουν υπόψη, κατεβάζοντας ρολά ακόμη και στον στοιχειώδη κοινωνικό διάλογο» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σπίρτζης.

Το ΤΕΕ «δείχνει» τους συμβολαιογράφους και πίσω από την πρόσφατη παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη. Ο τελευταίος έχει ζητήσει με δύο διαδοχικές επιστολές που απέστειλε τις προηγούμενες μέρες από το ΤΕΕ διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή του συστήματος που εξυπηρετεί πολύτιμους κρατικούς πόρους αλλά και στοιχεία για την προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την έντονη διαμαρτυρία του, για την αναστολή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ είχε εκφράσει προ ημερών ο κ. Βλαχάκης, επισημαίνοντας ότι η αποχή των μηχανικών είχε νεκρώσει κάθε συναλλαγή μεταβίβασης.
Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τους μηχανικούς λέγοντας ότι οι συναλλαγές των πολιτών δεν μπορούν να «εξαρτώνται από τα συμφέροντα κλάδων» και ότι «η άσκηση δημόσιας λειτουργίας δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατάχρηση αρμοδιοτήτων».

Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια