Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

132 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΜΑΙΜΟΥ


Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία 132 ιστοσελίδων, οι οποίες θεωρήθηκαν ύποπτες για πώληση πλαστών προϊόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών τελωνείων (U.S. Immigration and Customs Enforcement), «μπλόκο» επιβλήθηκε σε 101 domain names, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε 31 στην Ευρώπη (Μ. Βρετανία, Ρουμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Δανία).

Να επισημανθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιούνται παρόμοιες επιχειρήσεις αλλά είναι η πρώτη που διενεργείται σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε η συνδρομή της Europol στην επιτυχή έκβαση των ερευνών ενώ ξεχωριστό ρόλο έπαιξαν και οι αρχές των ευρωπαϊκών κρατών.

Αρκετοί συνδέουν τη δραστηριότητα των επίμαχων ιστοσελίδων με το οργανωμένο έγκλημα ενώ οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να αποκλειστούν και άλλες ιστοσελίδες. Να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός των ιστοσελίδων συνέπεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την «Cyber Monday», ημέρα υψηλών διαδικτυακών προσφορών, η οποία ακολουθεί το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών.

Τέλος, να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές αρχές, από το 2010 έχουν αποκλεισθεί συνολικά 1.630 ιστοσελίδες πώλησης πλαστών προϊόντων.

http://www.lawnet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια