Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Ι. Τέντε ζητά ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αντ. Ρουπακιώτης προκειμένου να αποφανθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την παράνομη αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Ι. Τέντε ζητά ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αντ. Ρουπακιώτης προκειμένου να αποφανθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την παράνομη αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο ειδικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη. Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης ζητά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξετάσει τόσο το πόρισμα της Εισαγγελίας Πειραιά όσο και πόρισμα της άτυπης έρευνας, η οποία διεξήχθη από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών∙ τα δύο πορίσματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δε συντρέχει ευθύνη σωφρονιστικού, δικαστικού υπαλλήλου ή δικαστικού λειτουργού για την υπόθεση.

Ο κ. Τέντες καλείται να σταθμίσει τα στοιχεία και να διατυπώσει την άποψή του για το αν συντρέχει λόγος για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι η αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά - Επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία διενήργησε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες αποφυλάκισης του κρατούμενου, στο σχετικό πόρισμα που συνέταξε, δε διαπιστώνει ευθύνη (πειθαρχική και ποινική) της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού αλλά αποδίδει το περιστατικό σε αμέλεια των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, η άτυπη έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κατέληξε ότι δε συντρέχει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την παράνομη αποφυλάκιση, η οποία φαίνεται να αποδίδεται σε ατυχείς χειρισμούς. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης βέβαια έχει ήδη θέσει σε διαθεσιμότητα τόσο τη διευθύντρια των φυλακών όσο και τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

http://www.lawnet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια