Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


Συνάντηση πραγματοποίησε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, κ. Ν. Δένδιας με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, κ. Ν. Δένδιας με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής δράσης για το μεταναστατευτικό ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας επισήμανε τις ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για το ανωτέρω ζήτημα όπως επίσης και για το ζήτημα της πολιτικής ασύλου.

Ανέπτυξε ακόμα το σχέδιο των μελλοντικών δράσεων στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης ενώ έκανε αναφορά και στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο είχε παρουσιάσει στις αρχές της εβδομάδας και προβλέπει τη σύσταση εξειδικευμένων υπηρεσιών στην Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση των περιστατικών ρατσιστικής βίας.

Τόνισε τέλος την ανάγκη συνεργασίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Τα μέλη της αντιπροσωπείας, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους καθώς διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόοδος αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και της πολιτικής ασύλου στην Ελλάδα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια