Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ


Είναι απίστευτο το τι μπορεί να βιώσει καθημερινά ένας δικηγόρος ο οποίος προσπαθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ να βρει τρόπους για να εξυπηρετήσει τους λίγους πελάτες με λεφτά που έχουνε μείνει στην αγορά.
Τα δικαστήρια κλειστά αλλά και ποιος θα μπορούσε να τα βάλει με τους δικαστές αφού πάρα πολύ απλά ποτέ δεν δούλεψαν σαν δικηγόροι για να είναι φιλοδικηγορικοί. Οι περισσότεροι δεν είναι τίποτα άλλο από άνθρωποι εκτός κοινωνικής πραγματικότητας χωμένοι στα βιβλία που επειδή δεν κατάφεραν να μεταφράσουν την γνώση σε οικονομική αξία μέσω της δικηγορίας αναγκάστηκαν να στραφούν στο δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα για έναν σταθερό μισθό και μονιμότητα. ΑΝ και για να είμαστε δίκαιοι σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι καθώς υπάρχουν πραγματικά αξιόλογοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.
Μπορείς όμως σίγουρα να τα βάλεις με τον Σύλλογό σου και τους συλλόγους και τους προέδρους ανά επικράτεια που δεν σε αφήνουν να δουλέψεις. Που έχουν τις μεγάλες εταιρείες από κοντά και μοιράζουν δουλειές στους δικούς τους. Ναι, όλοι τα ακούν αυτά, όλοι τα ξέρουν ποιος όμως μπορεί να το αποδείξει ή να το αναπαράγει;; Κανείς.
Γιατί λοιπόν κύριοι να μην κάνουν αποχή όταν έτσι και αλλιώς αυτοί θα πληρωθούν καθώς πάρα πολύ απλά οι πάγιες αντιμισθίες τρέχουν σαν τρελές. Δε τους κατηγορώ και ποιος δεν θα ήθελε να πληρώνεται είτε δουλέψει είτε όχι αλλά μπορώ κάλλιστα να τους κατηγορήσω όταν δεν αφήνουν όλους εμάς τους υπόλοιπους που τρέχουμε και θέλουμε να δουλέψουμε. 
Είναι εύκολο να κάνεις αντιπολίτευση και να το παίζεις προστάτης των δικαιωμάτων του επαγγέλματος αν εσύ πληρώνεσαι κανονικά, δεν καταλαβαίνω όμως πως είσαι προστάτης του επαγγέλματος όταν πρώτον δεν τον ασκείς και δεύτερον δεν αφήνεις αυτούς που θέλουν να το πράξουν.
Για άλλη μία φορά η μάχιμη δικηγορία δέχεται ένα δυνατό χτύπημα χωρίς κανείς να ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Σίγουρα πάντως μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου... 

2 σχόλια :

Δυστυχώς, φίλε πέφτεις στην παγίδα που σου έχουν στήσει! Δεν είσαι απέναντι στον έμμισθο. Οι περισσότεροι έμμισθοι είναι με μισθούς πείνας και σε πληροφορώ ότι απεργούν στα ακροατήρια τους. Ας μην βγάζουμε χολή γιατί κάποιοι έγιναν έμμισθοι (και κάποιοι αξιοκρατικά), αλλά γιατι δεν επεκτείνεται ο θεσμός του έμμισθου παντού στο δημόσιο. Αν θέλουν ορισμενοι να κάνουν οικονομία, ο θεσμός του εμμίσθου είναι ο καλύτερος τρόπος. Εκτός εάν για δικούς τους λόγους προτιμούν να δίνουν χοντρά λεφτά στις δικηγορικές εταιρίες και στους ημετερους δικηγόρους που κάνουν συμβάσεις με δημόσιους φορείς ρουσφετολογικά.... Συνάδελφε, στη δικηγορία και στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ όλοι υποφέρουν!

να μην παρεξηγηθεί το άρθρο. Εδώ δεν κρίνουμε ψιλοδουλειές και μικροδικηγόρους. Μιλάμε για μεγαλοκαρχαρίες και αντιμισθίες κομμάτων και μεγαλοεταιρειών. Δυστυχώς στην Κοινωνία δεν υποφέρουμε όλοι.
Όλοι αυτοί που μου βγήκανε στους δρόμους να κάνουν διαδήλωση και δήθεν αποχή για τον ΕΟΠΠΥ δεν νομίζω πως κυκλοφορούνε στα δικαστήρια. Οι φάτσες είναι γνωστές και αναρωτιέσαι πως βγαίνουν αυτά τα ακριβά κουστούμια χωρίς να δικάζεις. . ;;;

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια