Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;;


Με περικοπές στις αποδοχές όσων δικαστών απέχουν από τα καθήκοντά τους ή αλλιώς κατέρχονται σε στάσεις εργασίας, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις κινητοποιήσεις του κλάδου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες

Με περικοπές στις αποδοχές όσων δικαστών απέχουν από τα καθήκοντά τους ή αλλιώς κατέρχονται σε στάσεις εργασίας, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις κινητοποιήσεις του κλάδου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστών και δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός.

Συγκεκριμένα, οι δύο Δικαστικοί Λειτουργοί ζητούν από τους Εισαγγελείς Εφετών και τους Διευθύνοντες τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας να επιμεληθούν της εφαρμογής του τροποποιημένου Οργανισμού των Δικαστηρίων.

Στα έγγραφα των κ.κ. Τέντε και Χρυσικού, επισημαίνεται ότι οι σχετικές περικοπές των αποδοχών θα αφορούν όσους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς εξακολουθούν να απέχουν κατ’ επιλογή καθώς και σε εκείνους που έχουν αναστείλει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.Έναντι της εφαρμογής της σχετικής παραγγελίας, οι δικαστές διατηρούν το δικαίωμα προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα κρίνει τελικά το σχετικό μέτρο.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια