Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΧΝΗ DNA ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ


Υπόθεση: Ανθρωποκτονία.

Άντρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία μετά από επίσκεψη στο σπίτι του θύματος λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρό.

Στοιχεία: Μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή μετά από στραγγαλισμό στον καναπέ του σπιτιού της. Από μήνυμα που βρέθηκε στο κινητό της τηλέφωνο φαίνεται πως είχε κανονίσει να συναντηθεί με τον ύποπτο στο σπίτι της. Ο άντρας υποστηρίζει πως δεν πήγε ποτέ σε αυτό το ραντεβού.

Εργαστηριακή Ανάλυση: Η υπόθεση έφτασε στο εργαστήριο προκειμένου να ανιχνευθεί βιολογικό υλικό του δράστη στο σώμα ή τα ρούχα του θύματος. Καθώς η γυναίκα είχε στραγγαλιστεί δεν υπήρχαν πουθενά ίχνη αίματος. Υποθέτοντας πως λόγω στραγγαλισμού θα είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ θήτη και θύματος, λήφθηκε υλικό κάτω από τα νύχια του θύματος προκειμένου να ανιχνευθεί βιολογικό υλικό του δράστη από ενδεχόμενο γδάρσιμο. Η ανάλυση DNA που ακολούθησε έδωσε ένα γενετικό προφίλ που ανήκε σε άτομο γένους αρσενικού. Υλικό (σάλιο) πάρθηκε και από τον ύποπτο προκειμένου να συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στο θύμα.

Αποτέλεσμα: H ανάλυση DNA από το δείγμα του υπόπτου ανέτρεψε όλα όσα ο ίδιος υποστήριζε καθώς το γενετικό του προφίλ ταυτοποιήθηκε με το υλικό που ανιχνεύθηκε στα νύχια του θύματος. Ο άντρας ομολόγησε την πράξη του μη μπορώντας να αντικρούσει πλέον τις κατηγορίες και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

http://www.ethemis.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια