Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΙΚ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ - ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ


Νέα φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 42% για τα εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ και αύξηση της έκπτωσης φόρου στα 2.100 ευρώ από 1.950 που ήταν το τελευταίο σενάριο, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Θα υπάρξουν τρεις φορολογικοί συντελεστές: 22% για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, 32% για εισοδήματα από 25 έως 42 χιλιάδες ευρώ και 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ.

Παράλληλα η έκπτωση φόρου θα
--> μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα. Το μέτρο των αποδείξεων θα ισχύσει κανονικά για τα εισοδήματα του 2012.

Πενιχρά εισοδήματα, δήλωσαν στο μεταξύ το 2010 στην εφορία, ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, ένας στους τρεις εμπόρους και βιομηχάνους και επτά στους δέκα αγρότες και εισοδηματίες, σύμφωνα με στοιχεία της γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον ποινικό κολασμό των αδικημάτων φοροδιαφυγής προχωρά από την πλευρά της, η κυβέρνηση, όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Όπως επισημαίνει ο υφυπουργός η φοροδιαφυγή αποτελεί εθνικό έγκλημα καθώς στερεί το κράτος από τους αναγκαίους πόρους για την ύπαρξή του και αναγκάζει την πολιτεία να επιβάλλει νέους φόρους, τους οποίους επωμίζονται συνήθως οι ειλικρινείς φορολογούμενοι.

http://www.skai.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια