Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 18ΜΗΝΟ


Δικαιοσύνη fast-track υποσχέθηκε την Τετάρτη ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΑντώνης Ρουπακιώτης, με ρυθμίσεις που ανακοίνωσε σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο Mega, για την αποφυγή της αποφυλάκισης κρατουμένων λόγω 18μήνου αλλά και λόγω των καθυστερήσεων στην εκδίκαση υποθέσεων, στο εξής οι ανακριτές θα είναι υποχρεωμένοι να κρατούν σε ειδικό φάκελο τις κρίσιμες ημερομηνίες αποφυλάκισης λόγω του 18μήνου. Τα στοιχεία αυτά των προφυλακισμένων θα μπορούν να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από τους αρμόδιους, προκειμένου να αποφεύγονται παραλείψεις και λάθη από τους δικαστικούς λειτουργούς. Η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία μετά τα περιστατικά που οδήγησαν επικίνδυνους κακοποιούς εκτός φυλακών.

Ο κ. Ρουπακιώτης προανήγγειλε, επίσης, τη θεσμοθέτηση εισαγγελέα-συντονιστή κατά της διαφθοράς. Όπως είπε «δεν θα υποκαθιστά τους οικονομικούς εισαγγελείς, αλλά θα συντονίζει το όλο έργο πάταξης της διαφθοράς».

Για την πρόταση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είπε ότι «στηρίζω την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης, της οποίας είμαι υπουργός και αυτή είναι και η άποψη μου».

Σε σχέση με τις εκφράσεις για κυβέρνηση Τσολάκογλου ο κ. Ρουπακιώτης είπε ειρωνικά «είμαι ένας δισέγγονος του Τσολάκογλου, μιλάτε με έναν μνημονιακό υπουργό, που έχει βαλθεί να καταστρέψει τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και να πουλήσει τη χώρα του... ». Κατέληξε ότι αυτές οι εκφράσεις «οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση από αυτή που υπάρχει και πυροδοτούν περιστατικά βίας».

Αναφερόμενος στην αυστηροποίηση των ποινών εξέφρασε την άποψη ότι «δεν αντιμετωπίζει από μόνη της τα προβλήματα» και υπογράμμισε: «Μην δημιουργείται πλάνη. Η αυστηροποίηση των ρυθμίσεων και των διατάξεων ακόμα και η κακουργιοποίησή τους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Γιατί ξέρετε καμιά φορά φέρνει και το αντίθετο αποτέλεσμα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε, ωστόσο, ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και δεν απέκλεισε την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών για μεγάλη φοροδιαφυγή, ενώ αποκάλυψε ότι μετετράπη σε κακούργημα η κατοχή βαρέων όπλων, όπως τα καλάσνικοφ.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των δικαστών επισήμανε ότι οι περισσότεροι παραμένουν στις έδρες τους και ότι κατάλαβαν πως και αυτοί πρέπει να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, κάνοντας όμως λόγο, για μεγάλες περικοπές που υπέστησαν.

http://dikastis.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια