Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ


Αθωώθηκαν αλλοδαποί δραπέτες λόγω «κακών συνθηκών κράτησης»
Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε τοΜονομελές ΠλημμελειοδικείοΗγουμενίτσας, αθωώνοντας αλλοδαπούς δραπέτες που κρατούνταν για παράνομη είσοδο στην χώρα, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν «ανθρώπινες» οι συνθήκες κράτησης.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, αθώωσε 17 παράνομους μετανάστες οι οποίοι είχαν αποδράσει τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 από τα κρατητήρια του Λιμενικού, τα οποία χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της η Αστυνομία, στην Ηγουμενίτσα. Την ώρα που οι φύλακες των κρατητηρίων εισήλθαν σε αυτά, προκειμένου να αφαιρέσουν τα απορρίμματα των λαθρομεταναστών, οι τελευταίοι τους απώθησαν βίαια και διέφυγαν.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας, Κώστας Σιντόρης, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ζήτημα είπε ότι, επιπλέον η δικαιοσύνη στηρίχτηκε στα άρθρα 25 και 32 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τα οποία δεν είναι άδικη και δεν καταλογίζεται στον δράστη η πράξη που τελεί για να αποτρέψει παρόντα και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο που απειλεί το πρόσωπό του.

http://www.nomikanea.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια