Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ


Ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα άμεσης συμμόρφωσης, καθώς δεν έχει ακόμα καταστεί γνωστό το πλήρες περιεχόμενό της απόφασης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Χαρ. Αθανασίου, με σχετικό έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι το υπουργείο μελετά προσχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου σχετικά με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας ώστε οι νομοθετικές διατάξεις να προσαρμοστούν στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Αθανασίου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλ. Κασιδιάρη σχετικά με τους λόγους της μη άμεσης συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ, διευκρινίζει ότι οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις, σε καμία περίπτωση, δε θα προηγηθούν της δημοσίευσης της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει μάλιστα ότι δεν τίθεται ζήτημα άμεσης συμμόρφωσης, καθώς δεν έχει ακόμα καταστεί γνωστό το πλήρες περιεχόμενό της απόφασης. Τέλος, με το ίδιο έγγραφο, επισημαίνεται ότι το υπουργείο έκρινε σκόπιμη την προσωρινή διακοπή των διαδικασιών χορήγησης της ιθαγένειας, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει η ενδεχόμενη κρίση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των άρθρων 1α και 24 του ν. 3838/2010 και στη συνέχεια, θα αντιμετωπίσει το θέμα νομοθετικά με προσαρμογή των σχετικών διατάξεων σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια