Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 19ΧΡΟΝΟ ΒΟΜΒΙΣΤΗ


Τον δρόμο της τακτικής και όχι της στρατιωτικής Δικαιοσύνης θα πάρει η υπόθεση του υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν και επίσημα κατηγορίες. Ο Τσαρνάεφ κατηγορείται για «συνωμοσία για την χρήση όπλου μαζικής καταστροφής», για εκ προθέσεως δολιοφθορά ξένης περιουσίας με εκρηκτικά που προκάλεσε τον θάνατο.

Αναλυτικά:


Η μόνη λέξη που κατάφερε να ψελλίσει ο 19χρονος βομβιστής της Βοστώνης Τζοκχάρτ Τσαρνάεφ στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ήταν ένα «όχι» στην ερώτηση αν μπορεί να πληρώσει μόνος του συνήγορο υπεράσπισης. Σε όλες τις άλλες ερωτήσεις απαντούσε μόνο με νεύματα αφού τα τραύματα που φέρει σε λαιμό και γλώσσα δεν του επιτρέπουν να μιλήσει, κάτι που επιβεβαίωσε και ο θεράπων ιατρός στη δικαστή πριν ξεκινήσει η κατάθεση.

Μάλιστα η δικαστής Μαριάν Μπόουρελ είπε «ας γραφτεί το όχι στα πρακτικά πιστεύω ότι ο κατηγορούμενος το είπε όχι», αποδεικνύοντας την πραγματική δυσκολία του δράστη να επικοινωνήσει.

Νωρίτερα τον ενημέρωσε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και οι οποίες είναι οι εξής:

Χρήση όπλου μαζικής καταστροφής
Φόνο εκ προμελέτης
Καταστροφή ιδιοκτησίας
Στη συνέχεια τον ενημέρωσε πως συνήγορος υπεράσπισής του ορίζεται ο Γουίλιαμ Φικ και στον οποίο η δικαστής
--> ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος έχει πνευματική διαύγεια για να προχωρήσει η διαδικασία.

Τον ενημέρωσε πως οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει θα τον οδηγήσουν είτε στη θανατική ποινή, είτε σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο στη Μασαχουσέτη δεν εκτελείται η θανατική ποινή. Η υπόθεση όμως του βομβιστή της Βοστώνης ενδέχεται να εκδικαστεί σε Ομοσπονδιακό δικαστήριο, λόγω του ότι έχει εμπλακεί το FBI, οπότε και θα εκτελεστεί η θανατική ποινή αν επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Τα έγγραφα δημοσίευσε η washingtonpost, πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το κατηγορητήριο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια