Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΤΕ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Το ΣτΕ καλείται έως το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει τη δικαστική εκκαθάριση πενήντα περίπου υποθέσεων που αφορούν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ αλλά και ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται έως το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει τη δικαστική εκκαθάριση πενήντα περίπου υποθέσεων που αφορούν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ αλλά και ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων.

Οι συγκεκριμένες επενδύσεις θεωρείται ότι θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και έχει ζητηθεί από την Κυβέρνηση η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών. Χαρακτηριστικές είναι οι δύο υποθέσεις που αφορούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στην ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα.

Να σημειωθεί δε, ότι η πλειονότητα των σχετικών υποθέσεων, λόγω σπουδαιότητας, έχει παραπεμφθεί για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι επίμαχες υποθέσεις κατηγοριοποιούνται σε τέσσερις κατηγορίες, την εκμετάλλευση ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, την παραχώρηση λιμανιών και μαρίνων σε ιδιώτες και τέλος, την ένταξη στο νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων τριών έργων κατασκευής αιολικών πάρκων στην Κρήτη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια