Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ" ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Έρευνα που θέτει στο «μικροσκόπιο» πράξεις και «παραλείψεις» της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και του διοικητή της Γιώργου Προβόπουλου διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι οι καταγγελίες για μεταφορά των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών σε θυγατρικές τους στο εξωτερικό αλλά και η υπόθεση της αγοράς της PROTON BΑNK από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Αφορμή για την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων ήταν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχ.Καρχιμάκη σχετικά με ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος σε δυο ζητήματα που εγείρουν πολλά ερωτήματα.

Συγκεκριμένα :

-Την μεταφορά- κατά τους καταγγέλοντες- δανείων ύψους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από ελληνικές Τράπεζες στο δίκτυο των θυγατρικών τους στο εξωτερικό , προκειμένου «να μην καταστεί σαφές ούτε ποιοι δανειοδοτήθηκαν και βέβαια να βελτιωθεί η εικόνα τους».

-Την έγκριση εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων της Proton Bank από τον προφυλακισμένο σήμερα επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιαδη η οποία δόθηκε στις 30 Μαρτίου του 2010. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Μιχ. Καρχιμάκη έιχε προηγηθεί αρνητική θέση των ελεγκτών της Τράπεζας Ελλάδος στις 2 Μαρτίου του 2010 με την οποία εξέφραζαν τη δυσπιστία τους για την προέλευση των χρημάτων του επιχειρηματία.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

http://www.zougla.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια