Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ COSTA CONCORDIA



 Σε συμφωνία με τις αρχές που προβλέπει να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ ώστε να σταματήσει η δίωξη σε βάρος της κατέληξε η εταιρία Costa Crociere για το ναυάγιο του Costa Concordia.

Η Ιταλίδα δικαστικός Βαλέρια Μοντεσάρκιο, η οποία είναι αρμόδια για το φάκελο της προανάκρισης που διεξάγει η εισαγγελία του Γκροσέτο για το ναυάγιο του Costa Concordia, αποδέχθηκε σήμερα το αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Crociere να καταβάλει ένα πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο μιας συμβιβαστικής συμφωνίας για να κλείσει η έρευνα.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η Κόστα, θυγατρική της αμερικανικής Carnival, δεν είναι πλέον κατηγορούμενη στην δίκη για το ναυάγιο του Κονκόρντια, την 16η Ιανουαρίου του 2012, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 32 επιβάτες και μέλη του πληρώματός του. Στην δίκη πάντως θα προσαχθούν παρά τη συμφωνία ο κυβερνήτης του, Φραντσέσκο Σκετίνο, και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία αναγνώρισε, έτσι, ότι φέρει «αντικειμενική ευθύνη» για το τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά της νήσου Τζίλιο πριν από δεκαπέντε μήνες, καθώς ο καπετάνιος Σκετίνο και ο υπεύθυνος της μονάδας διαχείρισης κρίσεων της εταιρίας, Ρομπέρτο Φεραρίνι —οι δυο κύριοι κατηγορούμενοι— ήταν υπάλληλοί της.

Ένας δικηγόρος της εταιρίας, ο Μάρκο Ντε Λούκα, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή είναι «λογική», ενώ παράλληλα έκανε σαφές ότι η Κόστα Κροτσιέρε θα μετατραπεί σε ενάγουσα στην δίκη, ζητώντας να αποζημιωθεί για την απώλεια του κρουαζιερόπλοιου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια