Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

81/2013: ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Ευνοϊκή απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας για υπερχρεωμένο δανειολήπτη σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθ. 81/2013 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας δικαίωσε 60χρονο δανειολήπτη, συνταξιούχο του ΙΚΑ, η σύζυγος του οποίου πάσχει από σοβαρή ασθένεια με 100% αναπηρία, παρέχοντάς του τετραετή περίοδο χάριτος προς αποπληρωμή του στεγαστικού του δανείου και διατάσσοντας το «κούρεμα» του χρέους του κατά 68.711 ευρώ.

Ο εν λόγω δανειολήπτης είχε συνολικό χρέος σε τέσσερις τράπεζες ύψους 201.411,41 ευρώ και αδυνατούσε να αποπληρώσει το σύνολο των δόσεων καθώς τα ήδη περιορισμένα εισοδήματά του (η σύνταξή του και το αναπηρικό επίδομα της συζύγου του) απομειώθηκαν περαιτέρω λόγω των επανειλημμένων περικοπών.

Η ανακουφιστική δικαστική απόφαση που γλίτωσε τον υπερχρεωμένο δανειολήπτη από τη ρευστοποίηση της κινητής κι ακίνητης περιουσίας του, θεωρείται από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης «σταθμός» για την εκδίκαση αντίστοιχων υποθέσεων, σύμφωνα με το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια