Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη κυβέρνηση βρίσκεται το προσχέδιο νόμου για την ιθαγένεια δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη δήλωσε πως το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ το προσχέδιο το έχουν ήδη στα χέρια τους οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης. Επεσήμανε πως υπάρχουν 2-3 διαφορές σε ότι αφορά το προσχέδιο, όμως γίνονται διαβουλεύσεις για να λυθούν αυτά τα ζητήματα ώστε να έρθει ένας νόμος που θα αντιμετωπίζει και τις πραγματικές ανάγκες και θα αντέξει στο χρόνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Αθανασίου το εύκολο θα ήταν να φέρει μια διάταξη η κυβέρνηση και να πει ότι κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια και ότι καταργείται. Ωστόσο υπάρχει ένα κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ. Είμαστε κράτος πρόνοιας και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς αλλά και η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να μπουν ουσιαστικά κριτήρια. Η γέννηση μόνο, όπως είπε, δεν αρκεί, η μόρφωση θα είναι ένα ουσιαστικό κριτήριο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια