Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης αλλάζουν οι χρεώσεις για ξεναγήσεις τουριστών σε αστικά κέντρα καθώς όπως είπε μέχρι τώρα οι ξεναγήσεις γίνονταν δίχως περιορισμούς με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Οι επαγγελματίες του κλάδου θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το ταξίμετρο για τα πρώτα 20 λεπτά ενώ για κάθε επιπλέον ώρα οι χρεώσεις δεν θα υπερβαίνουν τα 25 ευρώ.

Επιπλέον, με αγορανομική διάταξη αλλάζουν και οι ποινές για "πειραγμένα" (αλλοιωμένα) ταξίμετρα, καθώς από έρευνες της αστυνομίας προκύπτει ότι μεγάλο ποσοστό ταξίμετρων, που αγγίζει το 50%, παρουσιάζουν αλλοιώσεις.

Με τη διάταξη επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για αισχροκέρδεια, ενώ για εκείνους
--> που εμπορεύονται και κατασκευάζουν ταξίμετρα προβλέπεται αφαίρεση αδείας και πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος για εκείνους που συλλαμβάνονται με "πειραγμένα" ταξίμετρα, αυτό παραμένει αμετάβλητο με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να προβλέπει 150 ευρώ πρόστιμο και έως και 3 μήνες φυλάκιση.

Με τις νέες διατάξεις ρυθμίζονται και δυσλειτουργίες όπως η ανάκληση αδείας για ταξί που βρίσκονται σε ακινησία. Με το ισχύον καθεστώς τα ταξί που είναι σε ακινησία για τρεις μήνες, χάνουν την άδειά τους. Το χρονικό περιθώριο πλέον αυξάνεται στο ένα έτος.

Οι ρυθμίσεις για τις χρεώσεις για ξεναγήσεις τουριστών και για τα αλλοιωμένα ταξίμετρα θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την επόμενη εβδομάδα ενώ οι υπόλοιπες διατάξεις θα κατατεθούν στη Βουλή μέσα στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών υπεραστικών μεταφορών (ΚΤΕΛ) τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκδηλωθεί ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και για τα περιφερειακά αεροδρόμια καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για τη υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

http://www.spirospero.gr/


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια