Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΟΧΑΙΟ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ ΤΡΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ


Ο Άριελ Κάστρο, που κατηγορείται για την απαγωγή και συστηματικό βιασμό τριών νεαρών γυναικών επί μία δεκαετία στην κατοικία του στο Κλίβελαντ του Οχάιο, οδηγήθηκε την Πέμπτη σε δικαστήριο της πόλης για την επίσημη απαγγελία του κατηγορητηρίου. Με χειροπέδες στους ….
καρπούς, το βλέμμα χαμηλωμένο, ο 52χρονος άνεργος οδηγός λεωφορείου δεν πρόφερε λέξη κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης ακροαματικής διαδικασίας, ακούγοντας χωρίς να αντιδρά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε εναντίον του. Κατόπιν υπέγραψε τα δικαστικά έγγραφα, με τις χειροπέδες ακόμη στους καρπούς του, κι οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα.

Το δικαστήριο όρισε εγγύηση δύο εκατ. δολαρίων για κάθε υπόθεση στην οποία κατηγορείται, καθιστώντας αδύνατη κάθε περίπτωση διακοπής της προφυλάκισης του Κάστρο.

Σύμφωνα με τη διορισμένη συνήγορό του Καθλίν ΝτεΜετζ, ο πελάτης της θα τεθεί υπό ειδικά επιτηρούμενη κράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί κάποια απόπειρά του ν’ αυτοκτονήσει.

«Δεν θα ήθελα προς ώρας να κάνω κάποιο σχόλιο για τη στάση του, ή για τις δηλώσεις του», ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε πως «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει μία», επιβεβαιώνοντας πως αποκλείεται οποιαδήποτε πιθανότητα καταβολής της εγγύησης.

Κατά την ίδια ακροαματική διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο αδελφοί του Κάστρο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ταυτόχρονα με τον ύποπτο κι εναντίον των οποίων δεν εντοπίσθηκε και δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία. «Ο Άριελ είχε κρατήσει όλους σε απόσταση», είχε εξηγήσει χθες ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κλίβελαντ Εντ Τόμπα.

Ο ίδιος ο Κάστρο, σε ιδιόχειρο σημείωμά του, που ανακαλύφθηκε στην κατοικία του και χρονολογείται από το 2004, χαρακτήριζε τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό».

Σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού WOIO Σκοτ Τέιλορ εξήγησε πως το σημείωμα βρισκόταν μεταξύ των άλλων πειστηρίων που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία μετά την έρευνα στην κατοικία του Κάστρο, όπου κρατούσε έγκλειστες τις τρεις απαχθείσες γυναίκες.

«Είμαι ένα σεξουαλικό αρπακτικό, χρειάζομαι βοήθεια», έγραφε στο σημείωμα του ο δράστης, σύμφωνα με τον Τέιλορ.

Σχετικά με τις τρεις νεαρές, ο Κάστρο επεσήμαινε στο ίδιο κείμενο: «αυτές βρίσκονται εδώ παρά τη θέλησή τους, διότι διέπραξαν το σφάλμα να επιβιβασθούν στο αυτοκίνητο ενός παντελώς αγνώστου». «Δεν γνωρίζω γιατί ψάχνω άλλη μία, ήδη έχω δύο», πρόσθετε.

Ο Τέιλορ επισημαίνει επίσης πως ο Κάστρο έγραφε πως επιθυμεί να αυτοκτονήσει και «να κληροδοτήσει όλες του τις οικονομίες στα θύματά» του.

Ο Τόμπα εμφανίσθηκε να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του μηνύματος αυτού στη χθεσινή του συνέντευξη, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε για το φημολογούμενο «μήνυμα αυτοκτονίας» που εντοπίσθηκε στις έρευνες: «δεν μπορώ να μιλήσω για την ανακάλυψη ενός αποδεικτικού στοιχείου, υπάρχουν πάνω από 200 που συνελέγησαν στην κατοικία της Λεωφόρου Σέιμουρ και όλα θα ερευνηθούν».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια