Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ "ΠΑΓΩΝΕΙ" ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ


Δεν θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε ότι χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας και μελέτης.

Την ενημέρωση για αυτή την εξέλιξη έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης, από τον υφυπουργό, Κώστα Καραγκούνη.

Ήδη, από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα επεξεργαστούν ο υπουργός Επικρατείας, κ. Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, κ. Μπαλτάκος προκειμένου αυτό να επανέλθει, σε άγνωστο ωστόσο χρόνο.

Η πολιτική αιτία της προσωρινής απόσυρσης του νομοσχεδίου οφείλεται σε σειρά διατάξεων τις οποίες η κυβέρνηση θεωρεί ότι προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η πρώτη από τις διατάξεις αυτές είναι η αναφορά που υπάρχει στο θέμα της γενοκτονίας καθώς τίθεται ζήτημα αναφορικά με τις νομικές επιπτώσεις που εγείρει η μη αναγνώριση της γενοκτονίας, ενώ υπάρχουν και βουλευτές της πλειοψηφίας ακόμη που έχουν σημαντικές αμφιβολίες για γενοκτονίες τις οποίες έχει ήδη αναγνωρίσει επισήμως η ελληνική Βουλή.

Το ΚΚΕ εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το νομοσχέδιο που ήδη κυκλοφορούσε με βάση διαρροές από το υπουργείο Δικαιοσύνης στοχοποιεί και βάζει περιορισμούς στη δράση πολιτικών κομμάτων, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις και από την εκκλησία.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν και έφθασαν μέχρι την κυβέρνηση φαίνεται ότι οδήγησαν στο "πάγωμα" και στην ουσιαστική απόσυρση του νομοσχεδίου με την μορφή που είχε.

MEGA

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια