Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Διευκρινίσεις είχε δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο για την οπλοφορία των βουλευτών σε έγγραφο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε επισημάνει ότι μπορεί να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή, ωστόσο «η είσοδος και η κίνηση των βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής».

Στο έγγραφο που είχε διαβιβαστεί μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, διευκρινιζόταν πως κ. Δένδιας διαβεβαίωνε πως «από την Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας, με σύγχρονη τεχνική- ηλεκτρονική υποστήριξη κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισερχομένων ατόμων σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου».

Αναφορικά με το θέμα των επισκεπτών, αστυνομικών, εργαζομένων και άλλων συνεργατών των βουλευτών, ο υπουργός ανέφερε πως «Οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και των αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης. Η διαπίστωση τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2168/1993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται σε ερμάριο, καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχό τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του».

Πηγή: Τι ισχύει για την οπλοφορία των βουλευτών | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/106133#ixzz2TrKjWQhQ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια