Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΗΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΣΑΓΓΕΛΕΙΣ


Εξελέγησαν ομοφώνως από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο - Αντικαθιστούν Πεπόνη - Μουζακίτη

Επελέγησαν τη Δευτέρα, το πρωί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο οι δύο νέοι οικονομικοί εισαγγελείς. Πρόκειται για τον εισαγγέλεα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίουκαι τον ομοιόβαθμο αναπληρωτή του Γαληνό Μπρη. Η τοποθέτησή τους αποφασίστηκε ομοφώνως από το ΑΔΣ, που υιοθέτησε την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κατσιρόδη.

Οι δύο εισαγγελείς Εφετών διαδέχονται τους συναδέλφους τους Γρηγόρη Πεπόνη καιΣπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι με επιστολή τους είχαν ενημέρωσει τον Άρειο Πάγο, ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και ζητούσαν να μην αναθεωθεί η θητεία τους.


Κατά μια συγκυρία, τόσο ο κ. Αθανασίου όσο και ο κ. Μπρης, εκτός από τις άλλες μεγάλες υποθέσεις που έχουν χειριστεί, έχουν πρωταγωνιστήσει στην διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens.


Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου είναι αυτός που το 2005 ανέλαβε πρώτος προκαταρκτική έρευνα για το σκάνδαλο C4I-Siemens, δέχθηκε όλα τα δικόγραφα από
--> την εισαγγελία του Μονάχου, ενώ ταξίδεψε και στην Γερμανία, όπου έλαβε κατάθεση από τον «ταμία» της εταιρείας Ράινχαρτ Σίκατσεκ. Κατέληξε σε in rem δίωξη. Έχει ασχοληθεί και με το σκάνδαλο των εξοπλισμών (TOR M1).


Ο κ. Μπρης εποπτεύει της δικαστικής έρευνας σε αυτή τη φάση της ανάκρισης της Siemens, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ποιοι είναι οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς

Ο κ. Αθανασίου γεννήθηκε το 1955 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 11 Ιανουαρίου 1985. Ως εισαγγελέας έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, η προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την υπόθεση της Interamerican International που αφορούσε εξαπάτηση ομογενών από τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία μέσω επενδυτικών συμβολαίων, την υπόθεση Ζαχόπουλου με το γνωστό DVD και την προμήθεια των φρεγατών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο κ. Μπρης γεννήθηκε το 1953 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 25 Μαΐου 1989. Τον Απρίλιο του 2012 πρότεινε την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009). Επίσης, ο κ. Μπρης ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κεντέρη-Θάνου για το «σκηνοθετημένο ατύχημα, ψευδορκία και παρεμπόδηση ελέγχου ντόπινγκ» λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ. ευρώ της εταιρείας ΑΣΠΙΣ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

http://www.tovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια