Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 31/12/2012


Τη δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας έχουν οι περισσότεροι οφειλέτες του Δημοσίου για χρέη που δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2012.

Από τις 20 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο έως και σε 100 δόσεις. Η σχετική αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί σε εφορίες και τελωνεία μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Από την ημερομηνία αυτή και μετά οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet.

Για τους οφειλέτες που επιθυμούν να εξοφλήσουν το χρέος τους εφάπαξ προκειμένου να μειωθούν οι προσαυξήσεις κατά 50%, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί 14η Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου 2013.

Οσοι φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκαν μέχρι 31/12/2012 θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης.

Η ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας αφορά περίπου 2,2 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνολικά έχουν χρέη προς την εφορία ύψους 54 δισ. ευρώ (αρκετά από αυτά θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης).

Σημειώνεται ότι ως ανεξάρτητοι εκτιμητές ορίζονται οι ορκωτοί ελεγκτές - λογιστές, οι λογιστές φοροτεχνικοί και οι κατέχοντες άδεια ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος. Η βεβαίωση από τους ως άνω εκτιμητές επαληθεύει τη βιωσιμότητα του διακανονισμού, πιστοποιεί όλες τις υποχρεώσεις του οφειλέτη προς το κράτος και προς τρίτους, την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη για τη χορήγηση ρύθμισης τμηματικής καταβολής, καθώς και τα αποτελέσματα επί της αναμενόμενης ρευστότητας από την ενδεχόμενη υπαγωγή του οφειλέτη σε άλλους διακανονισμούς με το Δημόσιο ή με τρίτους φορείς.


Δείτε αναλυτικά όλες τις διατάξεις εδώ.
Και την Τελευταία εγκύκλιο ΠΟΛ.1140/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια