Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων πολίτης που με την κατηγορία ότι εισέπραττε παράνομα από το ΙΚΑ τη συντάξη της θανούσης μητέρας του. Σύμφωνα με το δικαστήριο, «η ευθύνη βάρυνε τον ασφαλιστικό φορέα που αν και είχε ενημερωθεί δεν φρόντισε να διακόψει τη χορήγησή του ποσού της σύνταξης και δεν προέκυψε από την διαδικασία ευθύνη ή αμέλεια του κατηγορούμενου. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.trikalavoice.gr, ο κατηγορούμενος Τρικαλινός ελάμβανε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κανονικά τη σύνταξη της μητέρας του, μετά το θάνατό της και το ποσό που εισέπραξε υπολογίζεται γύρω στις 7.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης -και παρά την πρόταση της Εισαγγελέως για ενοχή και καταδίκη του κατηγορουμένου- την ευθύνη δεν την έφερε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εξακολουθούσε να βρίσκει χρήματα κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, αλλά το ίδιο το Κράτος και το ΙΚΑ, το οποίο είχε γνωστοποιήσει τον θάνατο στις αρμόδιες υπηρεσίες του, όμως αυτές συνέχισαν να καταθέτουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της θανούσας «από αμέλεια και εξαιτίας της κακής λειτουργίας τους».

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr η διοίκηση του ΙΚΑ Τρικάλων κατέθεσε αίτηση προ δύο ημερών στην Εισαγγελία Τρικάλων, ζητώντας από την Εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της παραπάνω απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων. 

(tanea.gr, trikalavoice.gr, trikalanews.gr)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια