Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΤΟ "ΒΑΣΑΝΟ" ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ


Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τους Πρέσβεις της Ε.Ε., της Νορβηγίας και Ελβετίας στην Ελλάδα
Ο κ. Δένδιας παρουσίασε την επιτευχθείσα πρόοδο στην εφαρμογή του αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και την Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών
Την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά στην εφαρμογή των δράσεων που προβλέπονται στο αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης για το Άσυλο και την Διαχείριση των Μεταναστευτικών ροών, όπως αυτή έχει καταγραφεί από την αρχή της εφαρμογής του (Ιανουάριος 2013), παρουσίασε σήμερα (5 Ιουνίου 2013), ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας στους διαπιστευμένους στην Ελλάδα Πρέσβεις της Ε.Ε., της Νορβηγίας και της Ελβετίας. Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εστιάζοντας στις πλέον σημαντικές εξελίξεις από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στην λειτουργία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, καθώς και στην επικείμενη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών. Επισήμανε ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας όσον αφορά στη χρηματοδότηση των δράσεων που προβλέπονται από το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης. Παράλληλα, απηύθυνε, εκ νέου, έκκληση προς τους εκπροσώπους των υπόλοιπων Κρατών - Μελών να σταθούν αλληλέγγυοι και συνδράμουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών, τονίζοντας ότι Ελλάδα, όντας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, καλείται να αντιμετωπίσει, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη συνάντηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κρατών – μελών της Ε.Ε. εν όψει της παρουσίασης από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της προόδου του αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης της Ελλάδας για το Άσυλο και τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών, κατά την διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στο Λουξεμβούργο (Conference Centre Kirchberg Building).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια