Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ "ΜΙΚΡΕΣ" ΠΟΡΕΙΕΣ


Υπεγράφη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης το Π.Δ για τις διαδηλώσεις στα αστικά κέντρα.

Υπεγράφη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.Ν.Δένδια το προαναγγελθέν Προεδρικό Διάταγμα για τις διαδηλώσεις στα αστικά κέντρα κι απεστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, οι μετέχοντες στις λεγόμενες «μικρές» διαδηλώσεις δε θα μπορούν να καταλαμβάνουν ολόκληρο το οδόστρωμα και να αποκλείουν πλήρως του κεντρικούς οδικούς άξονες των μεγάλων αστικών κέντρων(πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.00).

Υπεύθυνη για την εκτίμηση του μεγέθους της συνάθροισης θα είναι η ΕΛ.ΑΣ, η οποία, κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης, θα πρέπει να εξετάζει τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά και παραμέτρους όπως η σημασία της εκάστοτε οδικής αρτηρίας, και η τουριστική κίνηση της περιοχής.

Των σχετικών περιοριστικών ρυθμίσεων εξαιρούνται συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα. Το Προεδρικό Διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, όπως προβλέπεται.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια