Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ"


Τουρκικό δικαστικό όργανο επέτρεψε με απόφασή του σε ζευγάρι Κούρδων να βαπτίσει την κόρη του «Κουρδιστάν», μία λέξη απαγορευμένη από πολλών ετών να προφέρεται στη χώρα ένεκα της εξέγερσης της συγκεκριμένης μειονότητας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Το 18ο Εφετείο απέρριψε την πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου στο Χιλβάν, στην νοτιοανατολική επαρχία Σανλιουρφά, το οποίο είχε αρνηθεί στους Γιουνούς και την Ελίφ Τοπράκ να δώσουν το όνομα Κουρδιστάν στη θυγατέρα τους, με το δικαιολογητικό ότι το όνομα αυτό αποτελεί «προσβολή για την κοινωνία», μεταδίδει το πρακτορείο.

Το δικαστήριο είχε επιβάλλει μάλιστα να δωθεί το όνομα Χελίν—που είναι κοινό στη συγκεκριμένη περιοχή—στο κοριτσάκι που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2011.

Το Εφετείο, εντούτοις, ανέτρεψε την ετυμηγορία του πρωτόδικου οργάνου υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος προβλέπει ότι το δικαίωμα της επιλογής ονόματος για τα παιδιά δίδεται αποκλειστικώς στον πατέρα και τη μητέρα τους» και «εάν το όνομα έχει ξένες ρίζες δεν είναι επιβεβλημένο να αλλάξει», επεσήμανε το Ντογάν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια