Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η διαδικασία εξετάσεων για τη λήψη άδειας ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος εφεξής, προκειμένου ο υποψήφιος να λάβει τη δικηγορική άδεια, θα πρέπει να λάβει μέρος σε πανελλαδικές εξετάσεις που θα γίνονται από επιτροπή καθηγητών νομικών σχολών από όλη την επικράτεια, ενώ καταργούνται οι εξετάσεις σε κάθε επιμέρους Δικηγορικό Σύλλογο.

Επιπλέον, αλλάζει και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη διοικήσεων στους Δικηγορικούς Συλλόγους, καθώς καταργούνται τα παραταξιακά ψηφοδέλτια και προβλέπεται ότι για Συλλόγους μέχρι 1.000 μέλη το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο, ενώ η θητεία των διοικήσεων που θα εκλέγονται, θα είναι τετραετής, αντί για τριετής που είναι σήμερα.

Επίσης επέρχεται αυστηροποίηση του πλαισίου πειθαρχικών ποινών, με επέκταση της μέγιστης διάρκειας της ποινής της προσωρινής παύσης στα δύο έτη ( αντί για έξι μήνες που είναι σήμερα). Τέλος, στο νέο Κώδικα γίνεται αναφορά και στον πολυσυζητημένο θεσμό της διαμεσολάβησης, με πρόβλεψη του υποχρεωτικού του χαρακτήρα και προσδιορισμό του ρόλου του δικηγόρου κατά τη σχετική διαδικασία, ο οποίος πρόκειται να έχει ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια