Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΣΤΠ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ


Παρέμβαση για τη βελτίωση του νέου συστήματος ορισμού ιατρικών ραντεβού

Παρέμβαση για τη βελτίωση του νέου συστήματος ορισμού ιατρικών ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ μέσω πενταψήφιων τηλεφωνικών γραμμών, πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη.
Ειδικότερα, μετά από καταγγελίες και παράπονα πολιτών για τη δυσλειτουργία του συστήματος και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ, στελέχη της Αρχής διενήργησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση του προβλήματος.
Η Συνήγορος του Πολίτη κα Καλλιόπη Σπανού, με σχετική επιστολή που απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο Υγείας, ζήτησε τη βελτίωση του συστήματος, προτείνοντας παράλληλα τη δημιουργία ενός Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των ιατρικών ραντεβού, με δυνατότητα ορισμού ραντεβού και με αυτοπρόσωπη παρουσία καθώς και με βελτιωμένες διαδικασίες ενημέρωσης και κοινοποίησης διαθεσιμότητας ιατρών και τυχόν ακυρώσεων.
Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε τη διοίκηση του ΕΟΠΠΥ να εξετάσει άμεσα τα περιθώρια υλοποίησης των παραπάνω προτάσεων και να προβεί σε κάθε δυνατή διορθωτική ενέργεια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια