Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΤΕ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ



«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την κατασκευή έργων μεταφοράς ακάθαρτων υδάτων κεντρικού τμήματος Ανατολικής Αττικής, σε περιοχές των Δήμων και Κοινοτήτων Κρωπίας, Παιανίας, Σπάτων, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Μαρκοπούλου, Καλυβίων Θορικού και Κουβαρά.

Ειδικότερα, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτους και αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Πολυτεχνείου Χαμολιά Βραυρώνας και 38 κατοίκων της περιοχής Αττικό Πάρκο Μαρκόπουλου, όπου θα εγκατασταθεί το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) και του οικισμού Χαμολιά, στην θαλάσσια περιοχή του οποίου πρόκειται να διοχετευθούν τα επεξεργασμένα λύματα του ΚΕΛ. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την κατασκευή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων και διαχείρισης αστικών λυμάτων, των ως άνω περιοχών. Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι ισχυρίστηκαν, ότι τμήμα της έκτασης, όπου θα γίνουν τα επίμαχα έργα, εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με την υπ’ αριθμ. 2752/2013 απόφασή του, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν έργα εντός της ως άνω οικολογικής ζώνης, αλλά οι υπόγειοι αγωγοί θα διέρχονται εν μέρει από αυτήν μέχρι την ακτή, ενώ οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις είναι εκτός της επίμαχης προστατευμένης περιοχής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια