Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ


Ο διαγωνισμός για λήψη της άδειας του Δικηγόρου προκηρύσσεται σύμφωνα με το νόμο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης 2 φορές το χρόνο.Ο πρώτος διαγωνισμός προκηρύσσεται συνήθως για 31 Μαρτίου και ο δεύτερος για 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού Σεπτεμβρίου 2013 θα γίνει μέσα στο πρώτο 10ήμερο του μήνα Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των δικαιολογητικών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για τη χορήγηση του πιστοποιητικού άσκησης, που συμπεριλαμβάνεται στα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στο Εφετείο.Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τις ημερομηνίες υποβολής των δικαιολογητικών στο Δ.Σ.Α.

Η υποβολή των δικαιολογητικών στο Εφετείο Αθηνών θα λήξει στις 27.09.2013 (η έναρξή της θα ανακοινωθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου).
Στις 30.09.2013 θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή στο Εφετείο και θα ανακοινώσει το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων.
Μετά τις γραπτές εξετάσεις και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο Εφετείο, η Εξεταστική Επιτροπή θα ανακοινώσει το πρόγραμμα των προφορικών εξετάσεων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ

1. Αίτηση για τη χορήγηση πιστοποιητικού άσκησης και παράβολο του Δικηγορικού Συλλόγου 4,40 ευρώ και μεγαρόσημα 3 ευρώ για την αίτηση και 2 ευρώ για το πιστοποιητικό άσκησης. (Έντυπη από το Σύλλογο). Όσοι επιθυμούν αντίγραφο πτυχίου από αυτό που έχει κατατεθεί σε μας για να το υποβάλουν στο Εφετείο, μπορούν να το ζητήσουν με την ίδια αίτηση και παράβολο 3 ευρώ και μεγαρόσημο 2 ευρώ.
2. Βεβαίωση του Δικηγόρου, ότι ασκηθήκατε κοντά του συνεχώς μέχρι την ημέρα που υποβάλλεται η αίτηση, ή τουλάχιστον μέχρι την ημέρα που δημοσιεύεται η προκήρυξη του διαγωνισμού.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/86, ότι δεν εμπίπτετε στις διατάξεις των άρθρων 26, 62 και 63 του «Κώδικα περί Δικηγόρων» (ασυμβίβαστα) . Οι άρρενες υποψήφιοι θα δηλώνουν στην ίδια υπεύθυνη δήλωση ότι εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή απαλλάχτηκαν τούτων νομίμως ή τελούν νομίμως εκτός στρατεύματος.






ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



1. Αίτηση για τη συμμετοχή.(Έντυπη από το Εφετείο) και μεγαρόσημο 3 ευρώ.
2. Πιστοποιητικό άσκησης (Εκδίδεται από το Σύλλογο).
3. Eπικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου.
4. Διπλότυπο εξετάστρων που εκδίδεται από το Δικηγορικό Σύλλογο.
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/86 ότι δεν εμπίπτετε στις διατάξεις των άρθρων 26, 62 και 63 του «Κώδικα περί Δικηγόρων» (ασυμβίβαστα). Οι άρρενες υποψήφιοι θα δηλώνουν στην ίδια υπεύθυνη δήλωση ότι εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ή απαλλάχτηκαν τούτων νομίμως ή τελούν νομίμως εκτός στρατεύματος.
6. Φωτοτυπία αστυνομικής ή στρατιωτικής ταυτότητας. Οι άρρενες υποψήφιοι θα γράφουν στην ίδια φωτοτυπία το στρατολογικό γραφείο που ανήκουν

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:http://www.dsa.gr/sites/all/themes/dsa/images/bullet_list.png); overflow: hidden; color: rgb(16, 16, 16);">
Σε περίπτωση μη προσέλευσης στο διαγωνισμό ή αποκλεισμού από τον διαγωνισμό, η επανεγγραφή στο Βιβλίο Ασκουμένων γίνεται αμέσως μετά τη μη προσέλευση ή τον αποκλεισμό.
Σε περίπτωση αποτυχίας στο διαγωνισμό, η επανεγγραφή στο Βιβλίο Ασκουμένων γίνεται μέσα σ' ένα μήνα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

1. Αίτηση για το διορισμό δικηγόρου, στην οποία να αναφέρεται σε ποιο Πρωτοδικείο επιθυμεί να διοριστεί ο Υποψήφιος (δεν μπορεί να ζητήσει διορισμό στο Πρωτοδικείο Θεσ/νίκης, Πειραιά, Λάρισας, Πάτρας, Κομοτηνής και Ιωαννίνων εάν δεν ασκήθηκε σ’ αυτά). (Έντυπη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης).
2. Παράβολα Ταμείου Νομικών (Σωκράτους 53).
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/86, ότι δεν εμπίπτετε στις διατάξεις των άρθρων 26, 62 και 63 του «Κώδικα περί Δικηγόρων» (ασυμβίβαστα).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:http://www.dsa.gr/sites/all/themes/dsa/images/bullet_list.png); overflow: hidden; color: rgb(16, 16, 16);">
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών στο Υπουργείο για το διορισμό δικηγόρου είναι αποκλειστική και γίνεται μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από την Εξεταστική Επιτροπή (άρθρο 14 ν. 723/77).
Η δημοσίευση της απόφασης για το διορισμό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως γίνεται είκοσι (20) ημέρες περίπου από την υποβολή των δικαιολογητικών στο Υπουργείο.
Μετά τη δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μέσα σε τρεις (3) μήνες (αποκλειστική προθεσμία) ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ορκιστεί (σε Τριμελές Δικαστήριο) και να καταθέσει τα δικαιολογητικά για την εγγραφή του στο Δικηγορικό Σύλλογο (ν. 1273/82 άρθρο 2 παρ. 5).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
1. Αίτηση για την εγγραφή στα μητρώα δικηγόρων
2. Δύο ειδικές δηλώσεις (έντυπες από το Δικηγορικό Σύλλογο).
3. Πρακτικό ορκωμοσίας.
4. ΦΕΚ (του διορισμού).
5. Δύο φωτογραφίες.
6. Παράβολο Δικηγορικού Συλλόγου.
7. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/86 ότι «δεν ενέπιπτα κατά τη διάρκεια της ασκήσεώς μου ούτε εμπίπτω στις διατάξεις των άρθρων 26, 62 και 63 του «Κώδικα περί Δικηγόρων».

ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΡΚΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστην εις την Πατρίδα, υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και να εκπληρώ τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια