Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ: ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ - Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ



Η εξέγερση των κρατουμένων στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα την περασμένη εβδομάδα κατέδειξε για ακόμα μια φορά τις τριτοκοσμικές συνθήκες κράτησης. Για «αναμενόμενο ξεσηκωμό» των αλλοδαπών κρατουμένων στο Κέντρο Μεταναστών της Αμυγδαλέζας, έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος: «Οι συνθήκες κράτησης στο Κέντρο είναι άθλιες και ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που το περιμέναμε» λέει και προσθέτει ότι την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να του εκφράσει την ανησυχία του, δεδομένου ότι, όπως είπε, 1.650 άνθρωποι «στοιβαγμένοι» στον ίδιο χώρο «είναι πάρα πολλοί και δεν μπορούν να ζήσουν σε κοντέινερ, που το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου».«Η ζωή των μεταναστών χωρίς χαρτιά καταπατείται διαρκώς στο Κέντρο και η ανακοίνωση της παράτασης κράτησής τους, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης ξεχείλισε το ποτήρι» συμπληρώνει ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι σε καταγγελίες, στις οποίες προέβη ο επικεφαλής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή», Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέρεται ότι πριν από πέντε μέρες οι μετανάστες, κρατούμενοι στο Κέντρο, έθεσαν σε λειτουργία το κλιματιστικό χωρίς τη συγκατάθεση των αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε όλη την εγκατάσταση.
Στο θέμα παρενέβη και ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος με έγγραφό του προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, απηύθυνε τις διαπιστώσεις του από τις αυτοψίες στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών Αμυγδαλέζας και Κορίνθου και στους χώρους κράτησης της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη. Η Ανεξάρτητη Αρχή επισήμανε το πρόβλημα της διοικητικής κράτησης επί πολλούς μήνες ενός συνεχώς διογκούμενου αριθμού αλλοδαπών κρατουμένων και ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για τη βελτίωση των συνθηκών αλλά και τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των μικτών μεταναστευτικών ροών. (tovima.gr/synigoros.gr)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια