Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΕΒΕΠ: ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης μεθοδευμένης και στοχευμένης προσπάθειας του Εμπορικού & Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Πειραιά να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικότητας των λιμανιών του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ελευσίνας, καθώς και όλου του θαλάσσιου μετώπου που καλύπτει στην ευρύτερη περιοχή που έχει στην ευθύνη του, δημιουργήθηκε υπηρεσία Ειδικού Μητρώου Αλλοδαπών επιχειρήσεων διαμετακομιστικού εμπορίου.

Μετά τη ψήφιση της πρόσφατης τροπολογίας/προσθήκης στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής ως μέλη Επιμελητηρίου και στα μη εγκατεστημένα στη χώρα μας πρόσωπα, στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια αναστολής καταβολής του ΦΠΑ κατά την εισαγωγή αγαθών και εφαρμογή του συστήματος αντιστροφής της υποχρέωσης για τις παραδόσεις αγαθών στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με την παράγραφο 4α του άρθρου 29 του ν. 2960/2001(Α’ 265), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του νόμου 4132/2013 (Α’ 59). Το ΕΒΕΠ, σε εφαρμογή της ανωτέρω ρύθμισης, έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εγγραφή στο Μητρώο του, καθώς και το Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων, των αλλοδαπών επιχειρήσεων που εντάσσονται στο ανωτέρω καθεστώς, οι οποίες θα μπορούν να ζητούν από το Επιμελητήριο την έκδοση "πιστοποιητικών καταγωγής", τα οποία είναι απαραίτητα για την εξαγωγή εμπορευμάτων.

Η προσέγγιση του Επιμελητηρίου Πειραιά θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη των δημόσιων υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με χρήματα των επιχειρήσεων χωρίς να επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το Επιμελητήριο είναι ένας ισχυρός θεσμός ουσιαστικής συμπαράστασης της επιχειρηματικότητας χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος. Επίσης, μέσω του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, το ΕΒΕΠ ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων- Business Centre, θα μπορεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά και ανταποδοτικά διευκολύνοντας την την αδειοδότηση, την λειτουργία και κυρίως την επιστροφή παλαιών και νέων offshore επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Κάθε ενέργεια του ΕΒΕΠ έχει ως στόχο την εξέλιξη του Πειραιά σε Μητρόπολη επιχειρηματικότητας, σε κέντρο διεθνούς εμπορίου και σε ναυτιλιακό "city", αλλά κυρίως προσπαθεί να βοηθήσει με "δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες", τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να μετατρέψουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, σε διαμετακομιστικό κόμβο εισαγωγής και εξαγωγής εμπορευμάτων.


www.capital.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια