Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ: ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ


Το πρόβλημα της ενόχλησης από θορύβους που προκαλούνται από ένα γειτονικό σπίτι ή διαμέρισμα ή νυχτερινό κέντρο είναι αρκετά συχνό και απασχολεί πολλούς από μας.Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας, κατά τις οποίες ο θόρυβος και η φασαρία από γειτονικά ακίνητα ή καταστήματα δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός.
Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες: Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως17:30 και από 23:00 έως 07:00 και κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από22:00 έως 07:30. Πρέπει να σημειωθεί ότι θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και χειμερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

1 σχόλια :

Η αστυνομια δεν ερχεται αν δεν της πουμε ποιος ακριβως κανει το θορυβο. Θα ελεγε κανεις οτι ειναι ευκολο να εντοπιστει, ομως οταν μενεις στην Κυψελη που οι πολυκατοικιες ειναι ολες κολλημενες η μια στην αλλη δεν μπορεις ποτε να μαθεις ποιος προκαλει το θορυβο. Τι γινεται σ΄αυτη την περιπτωση? δεν μπορω να κοιμηθω για χρονια και διαταρασσεται η σωματικη και ψυχικη μου ισορροπια
Ευχαριστω

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια