Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΣΗΜΩΝ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗΣ


Έγινε ήδη ένα βήμα για τη μετάβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης στη νέα ψηφιακή εποχή (Ε-Justice), καθώς άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά η έκδοση των γραμματίων προείσπραξης των δικηγορικών αμοιβών-εισφορών και η αγορά των ενσήμων και παραβόλων που χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλο, κατόπιν συμφωνίας με τον πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ι. Αδαμόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αντικείμενο τα επίμαχα αυτά δύο θέματα της ηλεκτρονικής έκδοση των γραμματίων και της αποϋλοποίηση των ενσήμων και παραβόλων.

Η εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, μέσω του ΔΣΑ.

Παράλληλα, στην σύσκεψη αποφασίσθηκε ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων (υπουργείο Δικαιοσύνης, ΔΣΑ και Ταμείων), προκειμένου να καταστεί εφικτή η άμεση ενεργοποίηση της τεχνικής εφαρμογής που θα επιτρέπει στους δικηγόρους να εκδίδουν τα γραμμάτια εισφορών και να προμηθεύονται τα αποϋλοποιήμενα ένσημα των ασφαλιστικών Ταμείων από το γραφείο τους μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.

Τέλος, σύντομα και πάλι η ίδια εφαρμογή θα επιτρέπει την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου μέσω διασύνδεσης με το σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια