Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ


Δραστική μείωση σε λογαριασμό ύδρευσης πολίτη πραγματοποίησε η ΕΥΔΑΠ, μετά από παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ειδικότερα, πολίτης διαμαρτυρήθηκε στο Συνήγορο για την υπερβολική χρέωση παροχής ύδρευσης σε ακίνητό του, όπου λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η σχετική σύμβαση υδροληψίας, ισχύος δύο ετών, υπεγράφη το 2010, αλλά μόλις στις αρχές του 2013, ο πολίτης ενημερώθηκε ότι ο υδρομετρητής υπολειτουργούσε και ότι η ΕΥΔΑΠ προέβη στην αντικατάστασή του. Ωστόσο, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατανάλωσης, η ΕΥΔΑΠ εξέδωσε λογαριασμό ύδρευσης ύψους 40.183€.
Σύµφωνα µε τον Κανονισµό Λειτουργίας ∆ικτύου Ύδρευσης, «Αν διαπιστωθεί ότι ο υδροµετρητής έπαψε να λειτουργεί ή λειτουργεί ελαττωµατικά, η ΕΥ∆ΑΠ έχει δικαίωµα να χρεώνει τον υδρευόµενο µε τεκµαρτή κατανάλωση, µε βάση στοιχεία που προκύπτουν από προηγούµενες καταναλώσεις, αντίστοιχου χρονικού διαστήµατος, καταναλώσεις καταγραφόµενες από το νέο υδροµετρητή και άλλα στοιχεία που αυτή θα κρίνει προσφορότερα…».

Η Αρχή επισήμανε την καθυστερημένη αντίδραση της ΕΥΔΑΠ, τόσο ως προς τον εντοπισμό της βλάβης του υδρομετρητή, όσο και ως προς την αντικατάστασή του, καθώς και την ελλιπή τεκμηρίωση της υπέρμετρης ένδειξης-χρέωσης.
Μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η ΕΥ∆ΑΠ έλεγξε εκ νέου την υπόθεση και αναγνώρισε την εκ παραδροµής χρέωση πρόσθετων κυβικών νερού, λόγω εσφαλµένης ενηµέρωσης του µηχανογραφικού της συστήµατος. Το αποτέλεσµα ήταν να προβεί στην ακύρωση του αρχικού τιµολογίου, αξίας 40.183€ και στην επανέκδοση νέου, αξίας 13.439€.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια