Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΗ Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης, απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία, το αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών, για τον ορισμό ειδικού Εφέτη ανακριτή στην υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ως Εισηγητής για το συγκεκριμένο αίτημα, του ορισμού ή όχι εφέτη ειδικού ανακριτή, ορίστηκε ο πρόεδρος Εφετών Μιχαλάκης Γεωργίου.

Οι Εφέτες, κατά τη σχετική ψηφοφορία απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία το παραπάνω αίτημα, γεγονός που συνεπάγεται ότι την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα τη συνεχίσει η ανακρίτρια Πολυγύρου Χαλκιδικής, από το γραφείο της οποίας έχουν περάσει μέχρις στιγμής για να απολογηθούν επτά (7) από τους συνολικά είκοσι (20) κατηγορούμενους.

Τέσσερις απ’ αυτούς κρίθηκαν αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό όρους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και μεταξύ αυτών είναι και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια