Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΕ: ΔΙΚΗ "ΠΙΛΟΤΟΣ" ΓΙΑ ΦΑΠ



Με διαδικασίες-εξπρές, στο πλαίσιο της πρότυπης δίκης, που θα αποτελέσουν τον πιλότο και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή φορολογούμενου που ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών Προσώπων (ΦΑΠ) που επιβλήθηκε τη διετία 2011-2012.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται η επιβολή του ΦΑΠ προσκρούει στο άρθρο 4 του Συντάγματος στο οποίο προβλέπεται ότι η επιβολή φόρου επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα και αν υπάρχει αυτή πρέπει να είναι ανάλογη με τη δυνατότητα του φορολογούμενου.

Ο προσφεύγων - πολίτης δηλώνει ότι δεν έχει εισόδημα λόγω «της ραγδαίας πτώσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας» ζητεί να κριθούν αντισυνταγματικά, παράνομα και αντίθετα στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, με τα οποία υποχρεώνεται να καταβάλει για κάθε ένα έτος το ποσό των 14.887 ευρώ.

Επίσης, στην προσφυγή του ο πολίτης αναφέρει ότι διαθέτει τρία ακίνητα τα οποία όμως δεν του αποφέρουν κανένα εισόδημα αφού στα δύο έχει την υψιλή κυριότητα και στο τρίτο την πλήρη κυριότητα.

Υποστηρίζεται ακόμη ότι πλέον του ΦΑΠ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει πληρώσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και το γνωστό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ), κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταβολή, μέσα σε λίγα χρόνια, του ισόποσου της αξίας των ακινήτων σε φόρους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια