Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ



Με ευρύτατη συναίνεση, ψηφίστηκε εχθές, 12 Δεκεμβρίου, επί της αρχής του το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και την βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε οκτώ από τα 11 άρθρα του και δήλωσε «παρών» επί της αρχής, όπως και οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ ψήφισε επίσης άρθρα και τοποθετήθηκε κατά, όπως και η ΧΑ.

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία απέσυρε , ύστερα από ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αιτήματος του ΠΑΣΟΚ να επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο, ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών εισηγούμενος στη Βουλή την τροπολογία αφού την χαρακτήρισε "αναγκαία" εξήγησε ότι:

- Το άρθρο 2 σχετίζεται με αγορές πρώτων υλών που θεωρούνταν μη εκπιπτόμενες για το 2010 αλλά σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση. "Αν δεν δώσουμε διευκρινίσεις, κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλα πρόστιμα επιχειρήσεις βαριάς βιομηχανίας".

- Το άρθρο 3 ξεκαθαρίζει πως η μεταβίβαση των τραπεζικών υποκαταστημάτων προς εξυγίανση αποτελεί ζήτημα "ειδικής διαδοχής και όχι καθολικής". Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μάλιστα ότι η ρύθμιση είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχει κίνδυνος το πιστωτικό ίδρυμα που εξυγιαίνεται, να επιβαρυνθεί με δαπάνες καθολικής διαδοχής.

Φωτογραφική χαρακτήρισε λίγο νωρίτερα την τροπολογία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δήμητρης Στρατούλης υπέρ εταιρειών πετρελαιοειδών και της Τράπεζας Πειραιώς. Οπώς εξήγησε ο βουλευτής, το άρθρο 3 αφορά τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου.

Τα ίδια επιχειρήματα, με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας, διατύπωσαν και οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, εκφράζοντας ταυτοχρόνως και τη διαφωνία τους για τη διαδικασία που επελέγη να κατατεθεί αυτή σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας άλλου υπουργείου.

LAWNET.GR

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια