ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΟΤ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ


Στην υπόθεση της υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ είχαν προφυλακιστεί οι τρεις από τους πέντε κατηγορουμένους.Συγκεκριμένα στη φυλακή είχαν οδηγηθεί με τη σύμφωνη γνώμη του 15ου τακτικού ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα ο Κωνσταντίνος Βασιλάκος, ο κ. Ιωαννίδης και η κα Βασιλείου. Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είχαν αφεθεί οι άλλοι δύο.

ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός του κυβερνητικού επιτελείου για τις απολύσεις, τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, την κινητικότητα υπαλλήλων (διαθεσιμότητα, μετατάξεις), εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στις αρχές Ιουνίου.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ"


Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου. Σκοπός του θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, είναι η καταγραφή όλων των ακινήτων της χώρας, στην υπάρχουσα πραγματική τους κατάσταση. Γιατί είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως για να σχεδιάσουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, θα πρέπει να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του δομημένου χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ


Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την καθιέρωση διαδικασίας είσπραξης και επιστροφής του ηλεκτρονικού παραβόλου, το οποίο θααντικαταστήσει την έντυπη μορφή παραβόλου και των σχετικών οίκοθεν αποδεικτικών είσπραξης.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ


Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση νόμου εκ μέρους των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τίτλο "καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας" (βλ. εδώ). Μετά από έναν εκτεταμένο δημόσιο διάλογο, κατά τον οποίο το νομοσχέδιο κυκλοφορούσε μόνο ως διαρροή, αυτή τη στιγμή βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοθέση της Βουλής.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη κυβέρνηση βρίσκεται το προσχέδιο νόμου για την ιθαγένεια δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης αλλάζουν οι χρεώσεις για ξεναγήσεις τουριστών σε αστικά κέντρα καθώς όπως είπε μέχρι τώρα οι ξεναγήσεις γίνονταν δίχως περιορισμούς με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση απεύθυνε τοΠαρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με σκοπό την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και την προστασία των θυμάτων. «Καθώς άνθρωποι δέχονται επιθέσεις στον δρόμο,

23 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΜΙΒΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ


25χρονος Λιβανέζος μετανάστης κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό να πυροδοτήσει βομβιστικό μηχανισμό κοντά στο διάσημο στάδιο του μπέιζμπολ Wrigley Field της πόλης. Ο 25χρονος Λιβανέζος μετανάστης στο Σικάγο που κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό να πυροδοτήσει βομβιστικό μηχανισμό κοντά στο διάσημο

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ


Στην ακτή Αγίας Τριάδας στην περιοχή της Ζακύνθου συνεχίζεται η πολυσυζητημένη επιχείρηση πολλών επιχειρηματιών να χτίζουν αυθαίρετα γήπεδα τένις χωρίς έγκριση από καμία αρμόδια επιτροπή.

ΑΡΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΧΡΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το φορολογικό απόρρητο "στην 7/7-11-2012 εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ρητά ορίζεται ότι η άρνηση των αρμόδιων ΔΟΥ να γνωστοποιούν τα στοιχεία που αφορούν την ακίνητη περιουσία προσώπων, για το λόγο ότι η γνωστοποίηση των εν λόγω στοιχείων επιτρέπεται μόνο όταν η αιτούμενη διατροφή αφορά τον έναν από τους πρώην συζύγους και όχι άλλα πρόσωπα,

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ (ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ)


AΠ 1338/2012: Αποζημίωση λόγω ακύρωσης αναγκαστικής εκτέλεσης: "(...) Κατά τη διάταξη του άρθρου 940 παρ.3 Κ.Πολ.Δ. αν ακυρωθεί αμετάκλητα η αναγκαστική εκτέλεση, εκείνος κατά του οποίου έγινε η εκτέλεση έχει δικαίωμα να ζητήσει από εκείνον που την επέσπευσε αποζημίωση για τη ζημία του, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις των άρθρων 914 ή 919 του αστικού κώδικα. Παρέχεται δηλαδή στην περίπτωση αυτή γνήσια ουσιαστικού

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ: ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ 75% ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ


Tο Ειρηνοδικείο Δράμας αποφάσισε τη διαγραφή του 75% της οφειλης και την εξαίρεση του αυτοκινήτου του 30χρονου δανειολήπτη, ο οποίος είχε λάβει δάνειο ύψους 42.751 ευρώ.Το δικαστήριο επιδίκασε στο δανειολήπτη ποσό αποπληρωμής ύψους 12.000 ευρώ το οποίο θα κληθεί να αποπληρώσει σε βάθος τετραετίας.

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ;;;


Υιοθετώντας κοινή στάση, για πρώτη ίσως φορά, οι πέντε μεγαλύτερες εταιρίες στο διαδίκτυο εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο πρόγραμμα δεδομένων επικοινωνίας που προσπαθεί να εφαρμόσει η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι...Σε επιστολή τους, αναφέρουν ότι η παρακολούθηση των email και της συμπεριφοράς των βρετανών πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο, που προτείνει η Μέι, «είναι δαπανηρή για να εφαρμοστεί και άκρως αμφιλεγόμενη»

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: "ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ" ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;;


Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ "SPAM"


Tο άρθρο 11 του ν. 3471/2006, το οποίο ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία την αντίστοιχη διάταξη του άρθρου 13 της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ αναφέρεται στην διαδεδομένη «μη ζητηθείσα» επικοινωνία ή αλλιώς πιο γνωστή με το όρο “spam” που αποτελεί καθημερινή πρακτική εταιριών προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών να κατακλύζουν μεsms και email τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές. Το νομικό πλαίσιο για τα spam έχει ως εξής:

ΔΕΕ: ΔΥΝΑΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΕΩΣ


Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με αφορμή την υπόθεση ενός Τούρκου υπηκόου (υπόθεση C‑534/11, Mehmet Arslan κατά Policie ČR, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje, odbor cizinecké policie, Προδικαστική απόφαση), αποφάνθηκε σήμερα ότι ο αιτών άσυλο σε χώρα μέλος της ΕΕ μπορεί, βάσει του εθνικού δικαίου, να παραμείνει υπό κράτηση με σκοπό την απομάκρυνσή του λόγω παράνομης διαμονής, αν η αίτηση ασύλου υποβλήθηκε με μοναδικό σκοπό να καθυστερήσει ή να ματαιωθεί η εκτέλεση της αποφάσεως περί επιστροφής

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ;;;


Αιτιολογημένη γνώμη, που συνιστά το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας, απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, ζητώντας τη συμμόρφωση με την κοινοτική νομοθεσία στο θέμα των ασφαλειών.Προβλέπεται ότι αν η Ελλάδα δεν κοινοποιήσει μέτρα για να τερματιστεί η παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την χώρα μας στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Ε.Ε.: ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


Την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί διαχείρισης αποβλήτων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την παραπομπή της χώρας μας

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ


ΥΠΑΝΥΠ

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ


Αριθ.Πρωτ.: 933/16.1.2009
Καθορισμός απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας διαμονής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3386/2005 όπως ισχύει

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΝ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ"


Με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διευκόλυνση ξένων επενδυτών το υπουργείο Εσωτερικών καθόρισε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας παραμονής στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι κάνουν «στρατηγικού χαρακτήρα» επενδύσεις, αλλά και για στελέχη για τα οποία η έκδοση άδειας διαμονής θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη πραγματοποίηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου.

ΣΤΗ "ΦΑΚΑ" ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Παγίδα σε όσους φορολογουμένους δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά έστησε το υπουργείο Οικονομικών, αφού μέσω των αριθμών παροχής ρεύματος, που θα πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά για όλες τις κατοικίες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, θα μπορούν να εντοπιστούν όσοι δεν πλήρωσαν.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ "ΚΑΙΕΙ" ΤΟΝ ΑΚΗ;;;


Καταπέλτης για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο ήταν στην κατάθεση του ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος αφού έδειξε ως τελικό αποδέκτη της ροής του χρήματος τον πρώην ισχυρό άνδρα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΤΡΙΑ!!!


Και ενώ όλα έδειχναν πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη θα μείνει στα χαρτιά, φαίνεται τελικά πως αποτέλεσε αφορμή ώστε το κάθε κόμμα να καταθέσει πρόταση νόμο με το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ


Στην απαλλαγή από το φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για εκμετάλλευση από τους κατ επάγγελμα αγρότες συγκλίνουν οι προτάσεις των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

ΥΠ. ΟΙΚ. - ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΜΚΑ Ή ΑΦΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Ο "ΔΡΑΚΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ"


Έπειτα από την απολογία του στην ανακρίτρια κρίθηκε προφυλακιστέος ο «δράκος των Πετραλώνων», στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών κατά συρροή, ληστεία κατά συρροή -καθώς είχε κλέψει προσωπικά αντικείμενα από αρκετά θύματά του- και αντιποίηση αρχής.

ΣΤΕ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου των μέσων σταθερής τροχιάς.

ΣΤΕ: ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ


Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Ο ΤΕΝΤΕΣ


Τη θέση του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς πρόκειται ν’ αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννης Τέντες.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


Η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, σας προσκαλούν την Τρίτη 4/6/2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας αρ. 60) σε εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις των ρυθμών του δικηγορικού επαγγέλματος στην υγεία μας».

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.), με το διακριτικό τίτλο«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», μία αστική μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική εταιρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, πρόκειται να διενεργήσει προσεχώς κύκλους βασικής εκπαίδευσης υποψηφίων διαμεσολαβητών, σύμφωνα με το Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΜΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Στ. Κομνηνός - Σημαντικές βελτιώσεις στην απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχείρησης, ελέγχου επωνυμίας κ.λπ. με το Γ.Ε.ΜΗ.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Με την κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας συνεχίστηκε η δίκη για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη. Περιέγραψε απειλές και εκβιασμούς που τον έφθασαν στην απόπειρα αυτοκτονίας και του δημιούργησαν πολλαπλά προβλήματα υγείας .

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ STANLEYBET ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, αλλά και της ΟΠΑΠ Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σε άλλους φορείς και αρχές, απέστειλε ο όμιλος εταιρειών Stanleybet Group, ζητώντας αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη από τη σιωπηρή απόρριψη της αίτησης άδειας λειτουργίας στην Ελλάδα και την επακόλουθη άρνηση εισόδου στην αγορά.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν.2685/1999


Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η κωδικοποίηση του ν. 2685/1999"Κάλυψη δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας και άλλες διατάξεις."

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Αναδείχτηκαν από τα Ανώτατα Δικαστικά Συμβούλια οι επιθεωρητές Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης για την περίοδο 16/09/2013 -15/09/2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Νέα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη για το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ


Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου με την κατάθεση μαρτύρων.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ, ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΕΡ


Η Εφορία πλέον θα υπολογίζει τα εισοδήματα των φορολογουμένων βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, τις οικιακές βοηθούς, αλλά και τις πισίνες.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και φορέων του Δημοσίου και της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού, είναι αναγκαία η αποτύπωση του εργασιακού προφίλ των υπαλλήλων και η καταγραφή των τυπικών τους προσόντων.

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


 του Γιώργου Καζολέα

Δικηγόρου LL.M

Τα Νομικά Νέα φιλοξενούν σήμερα τον αγαπητό Γιώργο Καζολέα των legalnews24 και ευελπιστούν να συνεργασθούν με τη νομική πρωτοπορία που εκφράζει τόσο δημιουργικά διαβάζοντας πάντως συστηματικά το blog του και αντλώντας ιδέες και εμπνευση από αυτό

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ "HELIOS"


Την απόρριψη των αιτήσεων των τριών υπευθύνων της εταιρείας Helios Airways εισηγήθηκε ο αντεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος για την τραγωδία του αεροσκάφους στο Γραμματικό Αττικής.

ΣΤΕ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις αιτήσεις αναστολών Συλλόγων Γονέων αλλά και μεμονωμένων γονέων σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


Σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΟΑΣΑ η λειτουργία της γραμμής «070» για τη λεωφορειακή διασύνδεση των Δικαστηρίων παρατείνεται για το μήνα Ιούνιο ενώ,

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ


Τέλος στα κλασσικά χειρόγραφα παράβολα που πρέπει να προμηθευτούν οι πολίτες για μία σειρά διαδικασιών βάζει το υπουργείο Οικονομικών καθώς καθιερώνει πλέον το ηλεκτρονικό παράβολο.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ - ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ - ΑΣΥΛΟ


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ??


Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το θέμα της παράστασης του δικηγόρου στη διαμεσολάβηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,

ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;


Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή απαντά ο υφυπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρων κράτησης ειδικά για οφειλέτες του Δημοσίου, επικαλούμενος σχετική εγκύκλιο του εισαγγελέα του Άρειου Πάγου.