Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ



Με αφορμή την έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος «διαπιστώνει…



ότι το εν λόγω περιστατικό -προστιθέμενο σε παρεμφερή άλλα του πρόσφατου χρονικού διαστήματος- αναδεικνύει την εγκατάλειψη από την Πολιτεία των δικαστικών λειτουργών, των υποδομών απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και των συμμετεχόντων με διάφορες ιδιότητες στο έργο τούτο (νομικών παραστατών, δικαστικών γραμματέων κ.λπ.), καθώς και των διαδίκων-πολιτών, στο έλεος του εγκλήματος, χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα για τη στοιχειώδη ασφάλεια και την προστασία τους».

Ακόμη, οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι «περιστατικά τέτοια πλήττουν τη δυνατότητα απονομής της Δικαιοσύνης υπό συνθήκες νηφαλιότητας, γεννούν και συντηρούν ανασφάλεια στους δικαστικούς λειτουργούς, τους εργαζόμενους στο χώρο των δικαστηρίων, τους δικηγόρους, τους διαδίκους κ.λπ. και δημιουργούν την εντύπωση ότι η εγκληματική δράση είναι πρακτική ανεκτή και υλοποιήσιμη ακόμη και μέσα στο χώρο των δικαστηρίων».

Παράλληλα, η Ένωση εκφράζει «τη συμπάθειά της στους συναδέλφους δικαστικούς λειτουργούς του Πρωτοδικείου Κορίνθου και τους ενθαρρύνει να εξακολουθήσουν το έργο τους με παρρησία, χωρίς να κάμπτονται από το δυσάρεστο σημερινό περιστατικό».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης «να μεριμνήσουν για την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας, επισείοντας τον κίνδυνο να αποτελέσει τυχόν αβελτηρία τους την αιτία να καταστεί ανέφικτη η απονομή της Δικαιοσύνης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και όσα προσήκουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια