Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΣΤΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο ΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ


Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών...
Παράλληλα συνεχίζεται η κατάθεση ατομικών αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων «για κάθε μέλος μας που παρακωλύεται στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος λόγω του απαράδεκτου αυτού μέτρου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

«Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν οι ασθενείς χωρίς την ενδεδειγμένη θεραπεία» τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία κατηγορείται το υπουργείο Υγείας ότι έλαβε την απόφαση αυτή με «αμιγώς λογιστικά κριτήρια και όχι επιστημονικά».

Ο ΙΣΑ συμβουλεύει, τέλος, τα μέλη του να αποστέλλουν email στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr για τις ενστάσεις τους σχετικά με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στη μηνιαία δαπάνη συνταγογράφησης για δύο λόγους: 1) για να δηλώσουν τα αιτήματα τροποποίησης του πλαφόν τους σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων και 2) διότι η ενέργεια αυτή πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα, έχει νομική αξία.

«Σε περίπτωση που, εξαιτίας αυτού του αδόκιμου μέτρου, κάποιος γιατρός αντιμετωπίσει ποινικές, αστικές ή πειθαρχικές ευθύνες, για σωματική βλάβη ή βλάβη στην υγεία του ασθενή του, λόγω έλλειψης δυνατότητας συνταγογράφησης των απαραίτητων φαρμάκων , με την αποστολή του ως ανωτέρω υποδεικνυόμενου email, θα υπάρχει η έμπρακτη απόδειξη ότι ο γιατρός είχε ήδη επισημάνει στον ΕΟΠΥΥ τις ενστάσεις του για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων» καταλήγει η ανακοίνωση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια